فوری و مهم/ کشف دو نوع ویروس جدید + جزئیات کامل
تیمی از دانشمندان دانشگاه ایالتی اوهایو جهشهای جدیدی را در ویروس کووید-19 کشف کردهاند.
تیمی از دانشمندان دانشگاه ایالتی اوهایو جهشهای جدیدی را در ویروس کووید-19 کشف کردهاند که مانند سایر سویههای شناسایی شده تاکنون، افراد بیشتری را آلوده میکند. این بدان معنی است که این سویههای جدید میتوانند با سرعت بیشتری در یک جمعیت خاص گسترش یابند و پتانسیل نگران کنندهای برای افزایش تعداد ابتلاهای جدید در ایالات متحده ایجاد میکنند؛ کشوری که به شدت با این بیماری دست به گریبان است و هر روزه آمار بالایی در تعداد ابتلاهای جدید و قربانیان دارد.محققان میگویند سویه دوم ویروس کرونا که در آمریکا شناسایی شده است، واگیرتر از سویههای قبلی است.
-
بیشتر بخوانید
چرا گلشیفته فراهانی مهاجرت کرد + عکس همسرش
گزارش گیزمودو میگوید یکی از این دو سویه جدید ویروس کرونا فقط در یک نفر مشاهده شده است، این بدان معنی است که فعلا نمی توان حدس زد که تا چه میزان قابلیت شیوع دارد. اما محققان کشف کردند که این سویه، جهش مشابهی با سویه B.1.1.7 دارد که ماه گذشته شاهد به وجود آمدن آن در انگلیس بودیم.
اما سویه جدید دوم با سرعت بیشتری در کلمبوس اوهایو در حال گسترش است. این سویه شامل ترکیبی کشنده از جهشها است که برخی از آنها قبلاً هرگز دیده نشدهاند و قابلیت انتقال ویروس را به شکل چشمگیری افزایش دادهاند.
با این حال دانشمندان هنوز تصویر کاملی از این سویههای جدید ندارند. مطالعه آنها هنوز در دست آمادهسازی برای چاپ است، این بدان معناست که یافتههای آنها هنوز در جامعه علمی ارزیابی کاملی نشده است.
"پیتر موهلر" نویسنده و مدیر ارشد علمی از مرکز پزشکی "وکسنر" ایالت اوهایو در یک خبرنامه مطبوعاتی گفت: مهم است که ما نسبت به این سویههای جدید تا حصول اطلاعات بیشتر واکنش بیش از حد نشان ندهیم.
محققان میگویند هنوز هیچ گونه ارتباطی میان این سویههای جدید با افزایش مرگ و میر وجود ندارد.
"موهلر" افزود: ما باید تأثیر جهشها را در انتقال ویروس، شیوع آن در جامعه و اینکه آیا تأثیر قابل توجهی بر سلامت انسان دارد، درک کنیم.
نیازی به گفتن نیست که نوع واگیردارتر ویروس کرونا موج جدیدی در تعداد ابتلاهای جدید ایجاد میکند که متعاقب آن فشار به مادر درمان افزایش مییابد.
دانشمندان هنوز سویه جدیدی را که کشندهتر باشد، شناسایی نکردهاند که این در مورد همه سویههای جدید شناسایی شده در انگلیس، آفریقای جنوبی و ایالات متحده صدق میکند.
آمار کرونا امروز 25 دی
دکتر لاری سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه از دیروز تا امروز ۲۵ دی ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۴۷۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵۳۳ نفر از آنها بستری شدند افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۳۱۱ هزار و ۸۱۰ نفر رسید.متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۸۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۶ هزار و ۵۳۸ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت با اعلام این خبر که خوشبختانه تا کنون یک میلیون و ۱۰۱ هزار و ۵۹۹ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند افزود: ۴۴۳۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.تا کنون ۸ میلیون و ۳۷۰ هزار و ۵۸۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
دکتر لاری تاکید داشت : در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیل ها، ۷ شهرستان ساری، آمل، فریدونکنار، قائمشهر و نکا در استان مازندران و بندرگز و کردکوی در استان گلستان در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین ۳۰ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۱۹ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۹۲ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
آنتی بادی بیماری کرونا چند ماه است؟
تحقیقات جدید در انگلیس نشان داد افرادی که به کووید-۱۹ مبتلا شده اند دستکم ممکن است تا ۵ ماه ایمن باشند، اما شواهد نشان می دهد با وجود پادتن هایی که در بدن آنها وجوددارد، آنها ممکن است همچنان ناقل بیماری باشند.
به گزارش رکنا، خبرگزاری رویترز امروز پنجشنبه گزارش داد، یافته های اولیه تحقیقات دانشمدان بهداشت عمومی انگلیس از کارکنان بخش های مراقبت های بهداشتی در این کشور نشان داده که به ندرت ممکن است کسانی که قبلا آنتی بادی کووید-۱۹ را در بدن دارند، دوباره مبتلا به این بیماری شوند و از بین ۶ هزار و ۶۱۴ مورد مورد مطالعه که پیش از این به کرونا مبتلا شده بودند فقط ۴۴ مورد دوباره به این ویروس مبتلا شدند.
بیماری کرونا چند ماه در بدن ایمنی ایجاد می کند؟
با این حال کارشناسان هشدار داده اند که یافته های آنها به این معنا است افرادی که در موج اول همه گیری در نخستین ماه های سال ۲۰۲۰ به کرونا مبتلا شده اند اکنون ممکن است در معرض آسیب ابتلای دوباره باشند.
ابتلا به کووید-۱۹ دستکم ۵ ماه ایمنی ایجاد می کند
آنها همچنین هشدار داده اند افرادی که به اصطلاح « ایمنی طبیعی » دارند که در نتیجه ابتلا به بیماری حاصل آمده همچنان ممکن است ویروس SARS-CoV-۲ را در بینی و گلوی خود داشته باشند و آن را به دیگران منتقل کنند.
در بیانیه ای که درباره این یافته های جدید صادر شده به موضوع آنتی بادی یا دیگر واکنش های ایمنی به واکسن یا تاثیرات واکسن اشاره نشده است و در آن فقط بیان می شود که درباره واکنش ها به واکسن امسال تحقیق خواهد شد.
این تحقیقات که به تحقیقات «سیرن/ SIREN» نام گرفته با مشارکت ده ها هزار نفر از کادر بهداشتی و درمانی در انگلیس انجام شده که از ماه ژوئن تاکنون درباره ابتلا به کرونای جدید یا وجود پادتن در بدن شان آزمایش شده اند.
تیم تحقیقات قصد دارد به ارزیابی های خود درباره شرکت کنندگان در این تحقیق ادامه دهد تا به نتیجه ای درباره امکان ماندگاری بیشتر ایمنی بعد از ۵ ماه به نتیجه برسد.
آنها در بیانیه مربوط به نتایج تحقیقات خود بار دیگر بر ضرورت عمل کردن به دستورات ماندن در خانه و دیگر مقررات حتی با وجود ابتلا به کووید-۱۹ در گذشته نیز تاکید کرده اند.
در انگلیس تاکنون سه میلیون و ۱۶۴ هزار و ۵۱ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد ۸۳ هزار و ۲۰۳ نفر فوت کرده اند.
کشف ویروس جهش یافته کرونا در انگلیس زنگ هشدار را در بین کشورهای اروپایی به صدا در آورد و برخی کشورها مرزهای خود را به روی این کشور بستند//رکنا
راههای ساده جهت جلوگیری از انتشار ویروس کرونا در محل کار
رعایت موارد و اصول ساده و کم هزینه، میتواند از انتشار عفونت در محل کار ما، جلوگیری کند و سبب حفظ سلامتی کارکنان و مراجعین شود (حتی درمورد بیماریهای ساده مثل آنفلوانزا، سرماخوردگی و عفونتهای گوارشی).
در شرایط کنونی، همه صاحبان مشاغل موظفند که اصول بهداشتی و ایمنی را رعایت کنند، حتی اگر موردی از عفونت با ویروس کرونا هنوز در محل کار آنها گزارش نشده باشد.
بهکار بستن اصول زیر، سبب کاهش تعداد روزهایی میشود که افراد به دلیل بیماری نمیتوانند در محل کار خود، حاضر شوند.
همچنین، در صورتی که موردی از ابتلا به عفونت کرونا در محل کار گزارش شده است، باعث کاهش یا قطع انتشار بیماری کرونا میشود.
پاکیزگی و ضدعفونی کردن محیط
- باید از تمیز و بهداشتی بودن محیط کارمان، اطمینان حاصل کنیم.
- سطوح و اشیاء در محل کار (مانند میز، تلفن و صفحه کلید کامپیوتر)، باید بهطور مرتب و در فواصل زمانی مشخص، حتماً ضدعفونی شوند؛ زیرا:
- لمس سطوح آلوده، یکی از راههای مهم انتقال و انتشار ویروس کرونا به شمار میرود.
- با سرفه یا عطسه فرد مبتلا به کرونا و حتی با خروج هوای بازدمی از ریه او، ویروس همراه با قطرات تنفسی بیمار، در هوا پخش میشود و پس از چند لحظه، بر روی سطوح و اجسام مینشیند.
شستوشوی دستها
لازم است شستن مرتب، کامل و دقیق دستها، به پرسنل و مراجعین آموزش داده شده و افراد به انجام این کار موظف و تشویق شوند؛ زیرا شستوشوی مکرر دستها با آب و صابون، ویروس را از بین میبرد و بدین ترتیب از انتشار بیماری کرونا، جلوگیری میشود.
- لازم است ژل یا مایع ضدعفونیکننده دستها (ترجیحا به صورت نازل، بدون استفاده از دست)، در تمام نقاط محیط کار نصب شده و بهطور مرتب پر شود.
- میتوانیم از نصب پوسترهای آموزشی در محیط کار، استفاده کنیم تا کارکنان و مراجعین، هرچه بیشتر به شستن دستها تشویق شوند.
- میتوانیم از متخصصین طب کار برای ایمنی محیط کار، مشاوره بگیریم و بهطور مختصر (طی جلسات کاری، یا از طریق کانالهای ارتباطی سازمان)، این اطلاعات را در اختیار کارکنان قرار دهیم، تا شستن صحیح و کامل و مکرر دستها، هر چه بهتر، انجام شود.
- ضروری است اطمینان پیدا کنیم که تمام کارکنان (رسمی یا قراردادی) و همچنین مراجعین، به مکان مناسب برای شستوشوی مکرر دستها با آب و صابون، دسترسی دارند.
رعایت بهداشت هنگام عطسه و سرفه
اقدام مهم دیگر جهت جلوگیری از انتشار بیماری، حفظ هوای محیط از عوامل عفونی است. دقت کنیم که رعایت بهداشت در هنگام سرفه و عطسه، نقش مهمی در جلوگیری از انتشار ویروس کرونا بازی میکند.
- لازم است دستمال کاغذی و ماسک معمولی پزشکی (نه ماسک N95) یا پارچه شخصی تمیز جهت پوشاندن بینی و دهان، در محل کار برای همه کارکنان و مراجعین، در دسترس باشد.
- ضروری است اشخاصی که سرفه و آبریزش بینی دارند، از دستمال کاغذی یا ماسک معمولی استفاده کنند و سپس بهطرز کاملاً بهداشتی و در اسرع وقت آن را درسطل زباله دردار بیندازند.
- در این مورد هم میتوانیم از متخصصین طب کار، مشاوره بگیریم و اطلاعات لازم را طی جلسات حضوری یا از طریق کانالهای ارتباطی سازمان، در اختیار کارکنان و مراجعین قرار دهیم.
- بهتر است تصاویر و پوسترهای مرتبط با رعایت بهداشت هنگام سرفه و عطسه را در محیط کار نصب کنیم، تا افراد با رعایت دقیق اصول بهداشتی هوای تنفسی، آشنا شوند.
سایر نکات مهم
- به کارکنان توصیه میشود که قبل از انجام سفرهای کاری، نکات لازم در مورد ایمنی سفر را رعایت کنند.
- کلیه کارکنان و مراجعین باید مطلع شوند که در شرایط کنونی، هر شخصی که کمی سرفه یا تب مختصر (دمای بدن 37.3 درجه سانتیگراد یا بیشتر) دارد، باید در خانه بماند.
- برخی داروهای ساده و معمولی (مانند استامینوفن یا ایبوپروفن یا آسپیرین) میتوانند موجب مخفی شدن علائم بیماری شوند. افرادی که در حال مصرف این داروها هستند، باید درخانه بمانند و مسؤولیتهای کاریشان را از خانه انجام دهند.
خلاصه
تأکید کنیم که افراد با علائم خفیف عفونت با ویروس کرونا باید حتماً درخانه بمانند.
با نصب پوستر میتوانیم پیام های سادهای جهت جلوگیری از انتشار ویروس کرونا را در محل کار اطلاعرسانی کنیم. همچنین، میتوانیم از طریق کانالهای ارتباطی سازمان، این اطلاعات را در اختیار کارکنان قرار دهیم.
3